mandag, mai 21, 2007

Jeg skal reise rundt i Øst-Europa i en måned som nærmer seg lynfort, men jeg har ingen penger. Og jeg har allerede lånt alle pengene det er å låne (uten å skjønne hvordan jeg skal få betalt dem tilbake), jeg har har jobbet alle jobbene jeg tror jeg kan få (uten at det hjalp noe særlig), og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre nå. Så jeg låser meg inn i kjelleren på skolen med saksofonen, og tenker på helt andre ting.

6 kommentarer:

Erlend sa...

Alle østeuropeiske gatemusikanter befinner seg her i Trondheim, så du kan trygt dra av gårde og tjene til livets opphold der borte ved å spille saksofon på gaten.

Danielle sa...

Spiller de bare en sang (gjerne en veldig lystig en) igjen og igjen og igjen til man blir gal, sånn som er i Oslo? Det har vært dager hvor jeg har tatt meg selv i å vurdere mord. Men ja, jeg har absolutt tenkt over muligheten for å spille meg gjennom Europa, men jeg kjøpte nytt instrument for ikke lenge siden til nærmere 40.000 kroner, og selv om den er forsikret hadde jeg ikke kunnet leve med meg selv om den ble borte.

Erlend sa...

Jeg har ikke stanset og hørt på dem, men jeg antar de har et noe begrenset repertoar, ja. Noe av det høres ut som om det er spilt på fransk trekkspill (bal musette, som de sier), så det gjør meg litt nostalgisk.

Det må være en grådig bra saksofon!

Kanskje en slik en? http://en.wikipedia.org/wiki/Contrabass_saxophone

Danielle sa...

Jeg har hørt at det ikke er uvanlig å dø hvis man spiller på kontrabassaksofon i mer en to timer :)

Og ja, det er en grådig bra saksofon jeg har, men den står litt mer riktig proposjonert til meg selv, det er en alt.

Erlend sa...

Stemmer det forresten at det er helseskadelig å spille for mye obo?

Danielle sa...

Ja, det gjør det. :) Oboen har dobbelt rørblad, altså to fliser som er festet sammen, med en smal åpning i mellom. Denne åpningen er såpass smal at trykket inne i hodet på utøveren visstnok blir veldig høyt. Personer som spiller mye obo utsetter med andre ord hjernen sin for høyt trykk flere timer daglig, og kan få en slags hjerneskade, som jeg tror fungerer omtrent som demens. Det finnes til og med et eget gamlehjem for oboister i England.